Nikon D500 wint Camera GP2017 Editors Award

Nikon kondigt met trots aan dat, in navolging op onder andere een TIPA Award en een EISA Award, de D500 nu ook de Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award heeft gewonnen. De D500 is Nikon’s topmodel DX-formaat spiegelreflexcamera.

De Camera GP Awards worden gesponsord door de Camera Journal Press Club (C.J.P.C. / Japan, opgericht in september 1963), die sinds april 2016 wordt gevormd door redacteurs van twaalf verschillende camera- en fotografiemagazines. De richtlijnen voor de Editors Award, die dit jaar gewonnen is door de Nikon D500, zijn: de populariteit van het product, de buzz die het product heeft gecreëerd en de innovatie van het product.

 

De D500 heeft nu inmiddels drie zeer prestigieuze prijzen gewonnen. Zo is de spiegelreflexcamera ook bekroond met de TIPA Best APS-C DSLR Expert 2016 Award en de EISA European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award.

 

Het commentaar van de jury

“De D500 is het langverwachte high-end model in Nikon’s productielijn van APS-C formaat SLR camera’s. De camera biedt een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. De D500 heeft basisfeatures zoals de AF-sensor overgenomen van de D5, Nikon’s full frame vlaggenschip. De D500 kan worden beschouwd als een camera die het APS-C formaat SLR camera’s aantrekkelijker maakt dankzij zijn robuuste en duurzame body, high definition zoeker en zeer snelle continu-opnamen. Features die allemaal high-end model waardig zijn, en dat alles voor een prijs die de gemiddelde consument zich kan veroorloven. De D500 is uitgerust met een superieur AF-systeem met een zeer grote dekking waardoor de camera in staat is om bewegende onderwerpen overal in beeld scherp en helder vast te leggen. De Nikon D500 herinnert ons aan de aantrekkingskracht van SLR-camera’s.”

 

Belangrijke kenmerken van de D500

・153 scherpstelpunten AF-systeem van de volgende generatie om beoogde onderwerpen haarscherp vast te leggen in welke situatie dan ook

・Zeer snelle continu-opnamen tot maximaal 10 bps (14-bit RAW beelden met compressie zonder verlies) voor het vastleggen van 200 beelden in één snelle serieopname

・Handzaam DX formaat met compacte DX objectieven

・Speelt in op de behoeften van de professional met ondersteuning voor 4K UHD (3840 × 2160) filmopnamen

・Nikon’s nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een ongekend hoge beeldkwaliteit over het standaard ISO-bereik van 100 tot 51.200, uitbreidbaar tot Hi 5 (equivalent met ISO 1640000)

・Voorzien van een 3.2-inch hoge resolutie kantelbaar lcd-touchscreen wat fotograferen nog comfortabeler maakt

・Voorzien van SnapBridge, een app voor een continue verbinding van de camera en smartapparaat

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.