Expeditie Freek Vonk naar de Falklandeilanden te volgen via iamfreek.nl

Op zoek naar de perfecte pinguïnfoto

246038 i%20am%20freek 3b86c9 large 1493899429

Dr. Freek Vonk, bioloog en enthousiast wildlife fotograaf, is op de afgelegen Falklandeilanden op zoek gegaan naar de perfecte pinguïnfoto. De Falklandeilanden liggen in het zuiden van de Atlantische oceaan, vlakbij Antarctica. Hier leven trekvogels, zeeleeuwen en het is een van de belangrijkste broedplekken voor koningspinguïns. Samen met zijn Nikon D810 en diverse NIKKOR-objectieven is Freek op ontdekkingsreis gegaan in dit ruige landschap om deze fascinerende dieren vast te leggen.

Veel mensen kennen Freek van zijn televisieprogramma’s, maar wat niet veel mensen weten is dat Freek ook een gepassioneerd wildlife fotograaf is. Het liefste is Freek zoveel mogelijk te vinden in de wilde natuur en hij heeft dan altijd zijn Nikon bij zich. Hij maakt er een sport van alle dieren die hij tegenkomt te fotograferen. Freek is al in meer dan honderd landen geweest, maar nog nooit eerder op de Falklandeilanden. Als kleine jongen had deze plek al een enorme aantrekkingskracht op hem en nu heeft Freek eindelijk de reis gemaakt naar dit afgelegen gebied. Speciaal voor deze expeditie deelt Freek op het platform iamfreek.nl zijn ervaringen in een driedelige videoserie. De eerste video samen met de serie foto’s zijn nu te zien op dit platform.

Naast deze video en de fotoserie geeft Freek op iamfreek.nl in een ‘Behind the Scenes’ video handige tips & tricks voor het fotograferen van wilde dieren: “Veel wilde dieren zijn alleen actief vroeg in de ochtend of laat op dag als de zon ondergaat” aldus Freek. “Dat betekent dat je maar een kort tijdsbestek hebt om de perfecte foto te maken en daarom is het essentieel dat je je goed voorbereidt. Vergeet niet je statief en zorg dat je de juiste lenzen bij je hebt. Zo gebruik ik onder andere de AF-S NIKKOR 400mm F/2.8 E FL ED VR waarbij een groot diafragma zorgt voor een hoge lichtsterkte waardoor je bij weinig licht toch een goede en scherpe foto kunt maken.”

Op het platform wordt ook een winactie aangekondigd waarbij deelnemers een D7200 kit met AF-S NIKKOR 18-300mm objectief kunnen winnen door hun mooiste dierenfoto te delen via de Nikon Facebook pagina.

Op zijn reis naar de Falklandeilanden werd Freek zoals zo vaak vergezeld door zijn vaste ploeg. Cameraman en regisseur Ivo Borkus legde Freek vast met een Nikon D810 op zijn ontdekkingstocht naar de pinguïns. Geluidsman Sebastiaan Coenen voerde zijn eigen strijd met de fluitende wind. Redacteur en producer Marjolein den Dekker maakte het team compleet.

Op 10 mei 2017 verschijnt episode 2 de ‘moderne ontdekkingsreiziger’ en volgen nog meer fotografietips van Freek. Volg de expeditie van Freek naar de Falklandeilanden op: www.iamfreek.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon GmbH, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.

berichten