De nieuwe Nikon D7500: beeldkwaliteit van de D500 in een compacte body

Nikon kondigt vandaag de D7500 aan, een camera die is ontworpen om fotografen extra creatieve mogelijkheden te bieden. De krachtige en handzame D7500 is altijd verbonden en biedt dezelfde beeldkwaliteit als de D500, Nikon’s topmodel D-SLR in DX-formaat. De D7500 kan daardoor zelfs in de meest uitdagende situaties haarscherpe foto’s maken.

De D7500 biedt krachtige beeldverwerkingstechnologie in een compacte body en is ideaal voor fotografen die altijd op zoek zijn naar de best mogelijke beelden. Net als bij de D500 biedt de 20,9 MP DX-formaat CMOS-sensor van de D7500 een ISO-bereik dat zich uitstrekt tot het equivalent van maar liefst ISO 1.640.000. Nikon’s EXPEED 5 processor biedt een snellere verwerking en produceert scherpere beelden dan zijn voorganger. Dankzij het nog grotere aantal pixels (180.000) maakt de RGB-sensor nauwkeurigere metingen en worden scenes beter herkend. Videomakers kunnen 4K/UHD-films opnemen en Nikon’s ingebouwde elektronische vibratiereductie vermindert het effect van ongewenste camerabewegingen. Ergonomische verbeteringen zijn onder andere de nieuwe kantelmonitor die via het touchscreen kan worden bediend en een diepe grip die zorgt voor een stabiele en zeer comfortabele greep. Dit is de eerste Nikon D-SLR met een ingebouwde flitser die radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing ondersteunt in combinatie met de WR-R10 draadloze transceiver.

 

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, over deze camera: “De D7500 is de perfecte camera voor fans van de D500, die niet de professionele functies nodig hebben. Je krijgt dezelfde hoge beeldkwaliteit als die van de D500, maar in een kleinere handzame body. Doordat je kunt fotograferen met 8 bps met volledige AF/AE-tracking, beschik je over de snelheid en precisie om fantastische actieopnamen te maken. Via SnapBridge kunnen fotografen direct gedenkwaardige beelden delen waar ze ook zijn.”

 

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon D7500 is verkrijgbaar vanaf juni 2017. De consumentenadviesprijs van de D7500 Body is €1.499. De consumentenadviesprijs van de D7500 kit AF-S DX 18-105 ED VR is €1.799.

 

Overzicht van belangrijke kenmerken

Beeldkwaliteit van D500-topklasse: DX-formaat sensor van 20,9 MP. EXPEED 5. RGB-meetsensor met 180.000 pixels.

Fenomenale lichtgevoeligheid: blink uit bij weinig licht met ISO 100-51.200, uitbreidbaar tot ISO 1.640.000 (equivalent).

Uitmuntende onderwerpherkenning: RGB-meetsensor met 180.000 pixels en een geavanceerd systeem voor onderwerpherkenning. Voor exacte belichtingen en dynamische composities.

Op hoge lichten gerichte lichtmeting: geeft prioriteit aan de lichtste elementen in het beeld om zo te helpen bij het voorkomen van uitgebleekte hoge lichten.

Zeer nauwkeurige AF: het 51-punts AF-systeem blijft accuraat tot een indrukwekkende -3 LW. Volg onderwerpen en blijf erop scherpgesteld, zelfs als de maan de enige lichtbron is.

4K/UHD-video-opnamen van bioscoopkwaliteit: maak 4K/UHD-filmopnamen van 30p of neem Full HD-video (1080p) op met een beeldsnelheid tot maximaal 50p/60p.

Time-lapse-film: genereer eenvoudig vloeiende, goed belichte 4K/UHD- en Full HD-time-lapse-films met de camera in volledig DX-formaat.

8 bps met volledige AF/AE-tracking: maak 50 NEF (RAW)- of 100 JPEG Fijn-beelden van groot formaat in één snelle serieopname.

Kantelbaar scherm en touchscreen: platte kantelmonitor van 8 cm (3,2 inch). Bedien de AF- en ontspanfuncties via het touchscreen wanneer je opnamen maakt met liveview.

Optische zoeker met pentaprisma: biedt een beelddekking van circa 100%.

Picture Control Automatisch: het ingebouwde Picture Control-systeem biedt acht Picture Controls, waaronder de nieuwe Picture Control Automatisch, die kleur, contrast en helderheid optimaliseert op basis van het onderwerp. Pas variabelen automatisch aan wanneer je meerdere foto's maakt.

Handzaamheid van DX: de camerabody weegt slechts circa 640 gram en heeft een diepe grip en een weerbestendige afdichting. DX NIKKOR-objectieven zijn lichter en compacter. Dankzij de cropfactor van 1,5x van de sensor van de camera creëert dit een tele-effect. Ook wanneer je fotografeert met een FX-objectief.

Uitbreidbaar systeem: compatibele Nikon Speedlight-flitsers, maar ook Nikon’s ME-1 stereomicrofoon en ME-W1 draadloze microfoon.

 

SnapBridge-compatibel

De Bluetooth®- en Wi-Fi®-functies van de camera zijn beschikbaar via SnapBridge. De SnapBridge-app van Nikon kan op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd waarna SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.