Nikon kondigt jubileummodellen aan voor 100ste verjaardag

Nikon kondigt met trots haar assortiment jubileummodellen en -producten aan om haar 100ste verjaardag te vieren op 25 juli 2017.

 

Sinds haar oprichting (als Nippon Kogaku Kogyo) in 1917, heeft Nikon wereldwijd unieke producten geleverd, die de grenzen van optische en precisietechnologieën hebben verlegd. In het verjaardagsassortiment zitten de twee belangrijkste digitale SLR-camera's van Nikon, het ultieme NIKKOR-objectief in de objectievenreeks met een maximaal diafragma van f/2.8, een speciale set van drie NIKKOR-objectieven en tot slot jubileumedities van drie verrekijkers. Deze modellen hebben bijzondere afwerkingen en details en zijn voorzien van het logo voor de 100ste verjaardag. Ook volgt er een bijzondere collectie jubileumproducten.

 

100ste verjaardagseditie jubileummodellen

Nikon D5 100ste verjaardagseditie

De D5 is het vlaggenschip van Nikon onder haar digitale SLR-camera's. Deze editie, die de erfenis van een belangrijk model belichaamt, heeft een donkere metallic grijze afwerking en een stempel die verwijst naar de bijdrage van Nikon aan de studie naar en de verkenning van de ruimte. Er zit ook een verjaardagsbrochure bij met meer details hierover.

 

Nikon D500 100ste verjaardagseditie

Met haar metallic grijze afwerking en het jubileumlogo combineert de 100ste verjaardagseditie van de D500 elegantie met fotografische perfectie. Bij de camera krijg je een exclusieve metalen koffer met logo en serienummer. Er zitten bovendien een bijzondere bodydop en lederen riem bij, die ook versierd zijn met het logo.

 

NIKKOR 70-200E 100ste verjaardagseditie

De verjaardagseditie van de AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR krijg je met de individuele glazen elementen waaruit het binnenwerk bestaat en met een bijzondere schermstandaard en tas. Hierdoor krijg je echt een idee van hoe het objectief haar karakteristieke weergave verkrijgt.

NIKKOR Triple f/2.8 Zoom Lens Set, een set voor de 100ste verjaardag

NIKKOR-objectieven staan synoniem voor de optische technologieën van Nikon. Deze verjaardagsset bevat de drie zoomobjectieven in de objectievenreeks met een maximaal diafragma van f/2.8 die het best de NIKKOR-naam vertegenwoordigen: het groothoekobjectief AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, het gewone AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR objectief en het teleobjectief AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR. Op alle drie de objectieven is hetzelfde jubileumserienummer gegraveerd.

 

WX 7×50 IF en WX 10×50 IF 100ste verjaardagseditie

Bij de edities van de nieuwe, ultrabrede beeldhoek van de WX-reeks (WX 7×50 IF, WX 10×50 IF) staat het logo van de 100ste verjaardag onderop het scharnier, is het serienummer bovenop het scharnier gegraveerd en is de kijker voorzien van een speciaal voor de gelegenheid geproduceerde leren riem. Van deze exclusieve edities van beide modellen zijn er in totaal slechts 100 gemaakt.

 

8×30 E II 100ste verjaardagseditie

Ook is er een jubileumeditie van de 8×30E II van Nikon, een populaire verrekijker met een orthodox en klassiek ontwerp. Deze editie heeft het jubileumlogo en een exclusieve metallic grijze afwerking. Bovendien wordt deze editie geleverd met een speciale riem en tas.

 

100ste verjaardagseditie jubileumproducten

Nikon 100ste verjaardagseditie kristallen creatie Nikon Model I

Een prachtige kristallen reproductie van de eerste Nikon 35mm camera uit 1948, het iconische Model I, ontworpen door Swarovski*, de meest toonaangevende kristalfabrikant ter wereld.

 

Nikon 100ste verjaardagseditie collectie reversspelden

Deze collectie reversspelden zijn replica's van de meest historische en populaire producten van Nikon en van haar bedrijfslogo.

 

Nikon 100ste verjaardagseditie camerariem van uitmuntende kwaliteit

Volledig gemaakt van het beste Italiaanse leer, dat door gebruik en leeftijd alleen maar beter wordt in kwaliteit.

Nikon 100ste verjaardagseditie miniatuur Nikon F camera

De historische Nikon F, het eerste vlaggenschipmodel van Nikon en de camera die wereldwijd de standaard bepaalde voor spiegelreflexcamera's, is natuurgetrouw gereproduceerd door dit schaalmodel op 1:2.

 

Vanaf juni zal er meer informatie beschikbaar zijn. Specificaties, ontwerp, productnaam en meegeleverde accessoires kunnen per land of regio verschillen. Specificaties en uitrusting kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd. Kijk voor meer details op de website voor onze 100ste verjaardag http://www.nikon.com/100th/

 

*Swarovski is een handelsmerk of een gedeponeerd handelsmerk van Swarovski AG.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.