Verkoop Nikon DL-reeks premium compact camera’s geannuleerd

Amsterdam, 13 februari 2017 – Nikon kondigt aan dat de verkoop van de langverwachte DL-reeks premium compact camera’s, de DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8, en DL24-500 f/2.8-5.6, wordt geannuleerd.   

Oorspronkelijk was de verkoop van de nieuwe DL-reeks gepland voor juni 2016. Na de identificatie van problemen gerelateerd aan de beeldverwerkingsprocessor van de camera’s, is de verkoop van de drie toestellen echter voor onbepaalde tijd uitgesteld.  

Sinds de identificatie van deze problemen heeft iedereen die betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe DL-reeks hard gewerkt aan de herontwikkeling van de producten om te zorgen voor een betere klantervaring. Toch is er besloten om de verkoop van de DL-reeks te annuleren. Dit als gevolg van de bezorgdheid over de winstgevendheid van de camera’s gezien de stijging van de ontwikkelingskosten en de daling van de verwachte verkoopcijfers.  

Nikon biedt haar oprechte excuses aan voor het ongemak dat deze beslissing kan veroorzaken. In het bijzonder aan de klanten die zo lang hebben uitgekeken naar de verschijning van de camera’s. 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.