Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest

Nikon breidt haar assortiment van SnapBridge compatibele camera’s uit met de D5600, een inspirerende DX-formaat D-SLR voor mensen die de creatieve wereld van de fotografie willen verkennen. Of het nu om een schimmenspel gaat wanneer de zon laag staat of films die vanuit intrigerende hoeken zijn opgenomen, de nieuwe Nikon D5600 is een camera die kracht geeft aan frisse ideeën.

De grote DX-formaat beeldsensor van de D5600 met 24,2 megapixels legt fijne patronen haarscherp vast en levert foto’s en films met uiterst scherpe details op. Een ISO-bereik van 100-25.600 en een uitbreidbare ISO-gevoeligheid van 6400 in de stand Nachtlandschap, zorgen ervoor dat slecht verlichte onderwerpen en moeilijke lichtomstandigheden probleemloos worden verwerkt.

Eenvoudig delen van foto’s en video’s met SnapBridge

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om foto’s over te zetten naar een smartphone of tablet. Met SnapBridge maak je eenmalig verbinding tussen de camera en een smart device via Bluetooth 4.0 Low Energy. Deze permanente verbinding zorgt ervoor dat foto’s en video’s altijd automatisch overgezet worden naar je smart device. Vervolgens kun je de beelden bekijken, bewerken of delen via social media. Met SnapBridge ben je altijd verbonden. SnapBridge technologie maakt het via de ingebouwde Wi-Fi®-mogelijkheden* van de D5600 mogelijk om de camera op afstand met een smartapparaat te bedienen.

Naast de instelschijf en de multi-selector biedt de verfijnde functie Aanraak-Fn ook nog andere mogelijkheden tijdens het maken van opnamen door de zoeker. Zo kun je met deze functie tevens de instellingen voor Automatische gevoeligheid bedienen en het scherpstelpunt wijzigen via het grote touchscreen zonder het onderwerp uit het oog te verliezen. Ook is het mogelijk om met het touchscreen en de schuifbalk onderin snel door de beelden heen te bladeren in de weergavestand. Dit is dezelfde functie die die we kennen van Nikon’s professionele D5- en D500-camera’s. Voor filmmakers maakt de nieuwe functie Time-lapse-film, die we eveneens al kennen van Nikon’s geavanceerde D-SLR’s, het kinderlijk eenvoudig om langzaam bewegende onderwerpen te transformeren naar zeer snelle beeldenreeksen in een makkelijk af te spelen filmbestand.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux: “De nieuwe D5600 is perfect voor smartphonefotografen die hun fotografische vaardigheden willen uitbreiden en vervolgens hun creativiteit met anderen willen delen. Het gevoelige draai- en kantelbare touchscreen en de optische zoeker geven een fotograaf alle vrijheid om de wereld vast te leggen zoals hij die ziet. Nikon’s krachtige beeldtechnologie maakt het de moeite waard om elke foto te delen en met SnapBridge kun je dat eenvoudig doen.”

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon D5600 is verkrijgbaar vanaf 24 november 2016. De consumenten adviesprijs van de D5600 kit AF-P 18-55 VR is €849,-. De consumenten adviesprijs van de D5600 kit AF-S DX 18-105 VR is €999,-

Overzicht van belangrijke kenmerken

- Beeldkwaliteit van een Nikon D-SLR: de combinatie van de grote DX-formaat sensor van 24,2 megapixels, het grote ISO-bereik van 100-25.600 en de EXPEED 4-beeldverwerkingsengine maken schitterende beelden en fantastische details mogelijk, zelfs bij weinig licht.

- SnapBridge: maakt gebruik van de Bluetooth® low energy-technologie** om een continue verbinding met een laag stroomverbruik tussen de D5600 en een smartphone of tablet te handhaven. Synchroniseer en deel onderweg beelden van D-SLR-kwaliteit via de Bluetooth-verbinding. Zet eenvoudig films en foto’s over of gebruik een smart device om op afstand via de ingebouwde Wi-Fi-mogelijkheden van de camera te fotograferen.

- Kantelbaar touchscreen: grote lcd-monitor van 8,1 cm (3,2 inch) met een wijde kijkhoek en een hoge resolutie van 1.037.000 beeldpunten.

- Optische zoeker: beelddekking van circa 95% en een vergroting van circa 0,82x

-AF-precisie: mis niets dankzij het haarscherpe 39-punts autofocussysteem met negen kruissensoren in het midden en continu-opnamen tot 5 bps.

- Films die het delen waard zijn: leg met een beeldsnelheid tot 50p/60p vloeiende Full HD-videoclips met haarscherpe details vast.

- Klaar voor de reis: de behuizing weegt slechts circa 415 gram*** en heeft een diepe greep waardoor je een stabiele, uitzonderlijk comfortabele grip houdt.

-Uitbreidbaar systeem: compatibel met een groot assortiment NIKKOR-objectieven en Nikon Speedlight-flitsers, de Nikon’s ME-1 stereomicrofoon en de ME-W1 draadloze microfoon.

Voetnoot

*Wi-Fi® is een gedeponeerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance.

**Het woordmerk en de logo’s van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.

***Zonder accu/SD-kaart

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.