Neem volledige controle met het nieuwe PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt/shift-objectief

Nikon legt de lat voor vrijheid van beeldcompositie hoger met het eerste FX-formaat objectief met perspectiefcorrectie (PC), voorzien van twee rotatiemechanismen. De PC NIKKOR 19mm f/4E ED is ideaal voor architectuur-, kunst- en landschapsfotografie en is gemaakt voor fotografen met een goed gevoel voor ruimtelijkheid.

Dankzij de beeldhoek en de unieke mogelijkheden die tilt, shift en dubbellaags rotatie bieden, stelt dit objectief met handmatige scherpstelling fotografen in staat te fotograferen vanuit het ideale perspectief. Zowel tilt als shift kan afzonderlijk ingesteld worden en in combinatie bootsen ze in feite het mechanisme van een technische camera na. Fotografen kunnen in hoge mate het beeldvlak voor het objectief bepalen en eenvoudig shiften, om zo beelden zonder convergerende lijnen te krijgen. Gebruik tilt om landschapsfoto's te maken die scherp zijn van voor- tot achtergrond, zonder het diafragma te moeten verkleinen zoals bij standaardobjectieven. De beeldhoek van 19 mm is ideaal voor grote gebouwen en ruimtes. De unieke optische constructie zorgt ervoor dat de vertekening die bij groothoekobjectieven vaak voorkomt tot het minimum wordt beperkt, zelfs aan de randen van het beeld.

 

Matthieu van Vliet, General Manager BeNeLux zegt hierover: “Dit bijzondere FX-formaat objectief vormt een langverwachte uitbreiding op het Nikon-assortiment NIKKOR-objectieven met perspectiefcorrectie. Dit objectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van professionals die werken met PC-objectieven en biedt een krachtige combinatie van beeldhoek en compromisloze beeldkwaliteit, tot in de uiterste hoeken van het beeld.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

Ultragroothoek van 19 mm

De beeldhoek van 19 mm betekent dat fotografen de werkelijke verhoudingen van een onderwerp kunnen laten zien of meer kunnen vastleggen van een gebouw en minder van de voorgrond.

Hoge nauwkeurigheid: legendarische NIKKOR-kwaliteit

Twee asferische lenselementen verminderen coma en andere vertekeningen  aanzienlijk. Drie glaselementen met extra lage dispersie beperken longitudinale chromatische aberratie tot het minimum. Dankzij Nikon's Nano Crystal Coat worden beeldschaduwen en lichtvlekken overal in het beeld vrijwel helemaal geëlimineerd, zelfs bij tegenlicht.

 

Dubbellaagse PC-rotatie: fotografeer met het ideale perspectief

Zowel tilt als shift kan afzonderlijk worden ingeschakeld, maar ze kunnen ook in combinatie worden gebruikt. Tilt kan onafhankelijk tot 90° in beide richtingen worden toegepast en het hele objectief kan ook tot 90° worden gedraaid.

Vloeiende werking: uitstekende constructie, uitzonderlijke ergonomie

Het robuuste shiftmechanisme zorgt voor een precieze en vloeiende bediening. Het objectief is compact en weegt circa 885 gram. Daarnaast is het voorzien van Nikon's fluorcoat, die water, stof en vuil actief afstoot zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de PC NIKKOR 19mm f/4E ED bedraagt €3949,- en het objectief is beschikbaar vanaf 27 oktober 2016.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.