Leg de lat hoger met de nieuwe AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikon heeft het favoriete FX-formaat telezoomobjectief voor professionele fotografen lichter, lichtsterker en handzamer gemaakt dan ooit tevoren. De nieuwe AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR is een echte uitblinker waarmee fotografen die werken met Nikon's snelle D-SLR's de rest een stapje voor blijven.

227642 afs 70 200 2.8e fl ed 1 85bedc original 1476803354

Of u nu een sport-, actie-, nieuws- of reportagefotograaf bent, de nieuwste versie van dit vermaarde objectief herbergt diverse verbeteringen die een groot verschil maken. In combinatie met de stand VR SPORT maken de verbeterde AF-tracking en belichtingsregeling zeer snelle serieopnamen mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger zijn de prestaties tot in de uiterste hoeken van het beeld verbeterd en is vignetering verminderd. De kortste scherpstelafstand is nu slechts 1,1 m en de maximale reproductieverhouding is vergroot van 0,11x tot 0,21x. Dankzij feedback van professionele fotografen zijn nu ook programmeerbare knoppen op de objectiefcilinder geplaatst. Deze waren tot nu toe uitsluitend op superteleobjectieven te vinden en bieden extra bedieningsgemak voor de professional. Daarnaast zijn de zoom- en scherpstelring verwisseld om de balans te verbeteren. Dankzij de cilinder van een nieuwe magnesiumlegering plus HRI- en fluorietelementen is dit objectief lichter dan ooit, terwijl de constructie even robuust is gebleven.

Matthieu van Vliet, General Manager BeNeLux zegt hierover: “De nieuwe NIKKOR 70–200mm f/2.8E is een enorme stap vooruit als het gaat om beeldkwaliteit en geeft over de hele linie een gebruikservaring die sneller en soepeler is. SPORT VR en de van Nikon’s recente 400 mm-, 500 mm- en 600 mm-teleobjectieven overgenomen ergonomie maken precies het verschil voor fotografen die snelle, onvoorspelbare gebeurtenissen vastleggen met een professionele D-SLR zoals de D5.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

Verbeterde vibratiereductie (VR) en afstemming tussen objectief en camera

De nieuwste generatie van Nikon's VR maakt het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot 4 stops langzamer zijn dan zonder VR¹ en wordt geactiveerd zodra de ontspanknop half wordt ingedrukt. De stand SPORT VR biedt een stabieler zoekerbeeld wanneer u zeer snelle bewegingen fotografeert. Dankzij de verbeterde AF-tracking kunnen fotografen snel en accuraat reageren op wijzigingen in de autofocus. Een elektromagnetisch diafragmamechanisme maakt een zeer stabiele AE-regeling mogelijk, zelfs tijdens snelle serieopnamen.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit: optische precisie tot in de hoeken van het beeld

Een gloednieuwe optische constructie staat garant voor uitstekende prestaties van hoek tot hoek. Het nieuwe optische ontwerp bevat zes elementen van ED-glas, een fluorietlenselement en een HRI-element (hoge brekingsindex). Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken, waardoor beelden helderder zijn. Dit nieuwe ontwerp zorgt er ook voor dat kleurranden, chromatische aberratie en vertekening over het hele zoombereik worden beperkt.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR bedraagt €3179,- en het objectief is beschikbaar vanaf 10 november 2016.

¹ In de stand Normaal, op basis van CIPA-standaard.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.