Nikon D500 bekroond met een EISA-award

Amsterdam, 19 augustus 2016: Nikon kondigt met trots aan dat de D500, Nikon’s DX-formaat digitale spiegelreflex camera, is bekroond met de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award, uitgereikt door de EISA (European Imaging and Sound Association).

Dit is de vierde grote award die de D500 dit jaar heeft ontvangen, in navolging op de TIPA Awards 2016 Best APS-C DSLR Expert Award, de Red Dot Award: Product Design 2016 en de DP Review Gold Award.

Het commentaar van de EISA over de Nikon D500 – winnaar van de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award

Nikon's topmodel DX-formaat digitale SLR-camera, de D500, is perfect geschikt voor actiefotografie, dankzij de mogelijkheid tot snelle continu-opnamen van circa 10 bps*. Het krachtige AF-systeem met 153 punten (99 kruissensoren) maakt nauwkeurige scherpstelling mogelijk, ook bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Een nieuw ontwikkelde DX-sensor met 20,9 miljoen effectieve pixels produceert een uitmuntende beeldkwaliteit. Met een maximale standaardgevoeligheid van ISO 51200 is de D500 bijzonder geschikt voor opnamen bij weinig licht. De kwaliteit van de gebruikte materialen is uitstekend en met name de grote, heldere zoeker en een kantelend aanraakscherm aan de achterzijde maken het werken met deze camera een genot. De mogelijkheid om 4K-video op te nemen en Nikon’s nieuwe SnapBridge-verbindingen maakt de uiterst indrukwekkende digitale SLR compleet.

De EISA is een uniek samenwerkingsverband van ongeveer 50 vooraanstaande tijdschriften uit twintig Europese landen op het gebied van fotografie, video, audio, homecinema en mobiele apparatuur. Elk jaar kiest de EISA uit een aantal categorieën, zoals fotografie, audio en mobiel apparaten, de beste producten die het afgelopen jaar in Europa zijn uitgegeven.

*Beeldsnelheden bij benadering bij een volledig opgeladen EN-EL15 oplaadbare Li-ionaccu, met gebruik van continue servo-AF, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter en standaardwaarden voor de overige instellingen.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.