Nikon stelt met nieuwe SnapBridge-connectiviteit de camera centraal in het ecosysteem van smartapparaten

Naadloos en continu delen van opnamen mogelijk met SnapBridge, dankzij het nieuwe Bluetooth® Low Energy

Nikon Corporation kondigt met trots de introductie aan van SnapBridge via Bluetooth Low Energy – een technologische doorbraak waardoor een continue draadloze verbinding met smartapparaten mogelijk wordt. Nikon heeft deze vooruitstrevende software gepresenteerd op CES® 2016, in het kader van haar routekaart voor innovatie.

Nikon, dat bekendstaat om haar voortdurende innovatie op het gebied van beeldverwerking, legt de lat met deze ontwikkeling opnieuw hoger: de Bluetooth-connectiviteit van SnapBridge biedt fotografen op gestroomlijnde en energiezuinige wijze vele handige services.

Deze technologie geeft blijk van de aandacht die Nikon besteedt aan innovaties op softwaregebied, waarbij de camera wordt gezien als onderdeel van een ecosysteem van persoonlijke smartapparaten. Vanaf 2016 zal SnapBridge een standaardfunctie zijn op vrijwel alle Nikon-camera's.

“Beelden zijn een kernonderdeel van communicatie en dus moet de camera ook centraal staan. Onze innovatieve SnapBridge-app verbindt Nikon-camera's met persoonlijke smartapparaten zodat constante communicatie mogelijk is. Hiermee hebben we een werkelijk universele fotografietaal gecreëerd”, aldus Matthieu van Vliet, Country Manager bij Nikon Nederland.

SnapBridge via Bluetooth Low Energy maakt het mogelijk beelden direct, continu en in real-time, van de camera naar een smartapparaat te sturen, waarmee fotografie een sociale, verbonden activiteit wordt. Dit gebeurt geheel automatisch, zonder dat beeldoverdracht op de camera hoeft te worden geactiveerd, en bij een laag energieverbruik op beide apparaten. Gebruikers kunnen bovendien tijdens de overdracht van beelden gewoon van mobiel internet gebruik blijven maken, bijvoorbeeld om hun e-mail te checken of om actief te zijn op sociale media.

Het tot stand brengen van een verbinding tussen een Nikon camera en een smartapparaat gebeurt vanuit de SnapBridge-app, die beschikbaar is voor zowel iOS als AndroidTM, in respectievelijk de Apple AppStoreSM en GooglePlayTM.


Belangrijkste kenmerken van de SnapBridge-app

- Eenvoudig te verbinden met smartapparaten Na installatie van de app kunnen Nikon-cameramodellen met SnapBridge in constante verbinding staan met een smartapparaat*. In tegenstelling tot bestaande, op Wi-Fi® gebaseerde oplossingen, waarbij elke keer wanneer het smartapparaat met de camera wordt verbonden een nieuwe set-up nodig is, hoeft de verbinding slechts eenmalig te worden geconfigureerd. Het is niet langer nodig om elke keer opnieuw SSID- en wachtwoordinstellingen in te voeren. Er kunnen tot vijf smartapparaten met de camera worden verbonden. 

*Compatibele iPhones® en/of iPads® of smartapparaten die draaien op AndroidTM.

- Automatische synchronisatie van locatie en tijd De SnapBridge-app past automatisch de informatie over locatie, datum en tijd op de camera aan die van het smartapparaat van de gebruiker aan, zodat het niet meer nodig is om bij reizen naar het buitenland handmatig de datum- en locatiegegevens te wijzigen. Gebruikers kunnen daardoor direct na aankomst op een buitenlandse bestemming beginnen met fotograferen, zonder zich druk te maken over onjuiste locatie- en tijdinstelling van hun foto's.

- Soepele overdracht van foto's, zelfs tijdens het fotograferen Fotografen hebben de optie om in het cameramenu te kiezen voor automatische overdracht van beelden tijdens of na het fotograferen. De camera schakelt zelf van Bluetooth Low Energy naar Bluetooth voor de dataoverdracht – zelfs wanneer de camera uit staat. Foto's worden standaard overgedragen als 2-MP afbeeldingen (Full HD) in JPEG-formaat, maar de originele JPEG-opnamen kunnen ook worden overgedragen.

- Vastleggen van credits Informatie over de foto en de maker kan eenvoudig met de SnapBridge-app in de foto worden vastgelegd. Gebruikers kunnen een of twee soorten informatie selecteren, van copyright of beeldinformatie tot extra tekst en logo's, die vervolgens in het beeld worden geplaatst ten behoeve van identificatiedoeleinden en de bescherming van persoonlijke afbeeldingen.

- Afstandsbedieningsmogelijkheden bij het fotograferen De functie voor fotograferen op afstand* van de SnapBridge-app stelt gebruikers in staat in real-time door het objectief geproduceerde afbeeldingen te bekijken op het scherm van hun smartapparaat voordat ze de sluiter via de app ontspannen. Ook kunnen de zoomfunctie en de zelfontspanner van de camera vanaf de smartphone worden bediend, wat meer mogelijkheden en meer vrijheid biedt bij het fotograferen. *Fotograferen op afstand is alleen mogelijk bij camera's met Wi-Fi.

- Naadloos uploaden naar sociale media en NIKON IMAGE SPACE SnapBridge ondersteunt het naadloos delen van foto's op sociale media. Geregistreerde Nikon-gebruikers krijgen toegang tot onbeperkte online opslagruimte voor 2-MP afbeeldingen op NIKON IMAGE SPACE. Zij kunnen de SnapBridge-app zo configureren dat foto's die in 2-MP formaat naar een smartapparaat zijn verstuurd, automatisch worden geüpload naar hun NIKON IMAGE SPACE-account.


Klik hier voor een overzicht van alle Nikon producten die zijn aangekondigd tijdens CES 2016.


Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.