Nikon betreedt de markt van actiecamera’s met de KeyMission 360; echte 360⁰-video’s in 4K

Nikon Corporation kondigt met trots hun toetreding aan tot de markt van actiecamera's met de ontwikkeling van een reeks actiecamera's die voortbouwen op Nikon’s technische uitmuntendheid op het gebied van optische en beeldverwerkingstechnologieën.

De eerste in deze reeks is de KeyMission 360: een 'wearable' actiecamera die echte 360°-video in 4K UHD kan opnemen. Het samenbrengen van deze verschillende soorten zeer relevante technologieën in één camera vormt een belangrijke sprong voorwaarts die precies op het juiste moment komt, aangezien de beperkingen voor het bereiken van echte 360°-video-opnamen zijn overwonnen en deze nu beschikbaar zijn voor consumenten.

De KeyMission 360 is aan twee tegenoverliggende zijden van de camera voorzien van een combinatie van beeldsensor en objectief, en beelden van beide worden in de camera gecombineerd tot natuurgetrouwe, high-definition 360°-beelden. De camera zelf is waterdicht tot een diepte van 30 meter zonder dat daar een aparte behuizing voor nodig is. De camera is ook zeer robuust en bestand tegen stof, schokken en lage temperaturen. Daarnaast vermindert de betrouwbare elektronische vibratiereductie, die wordt ingeschakeld via toepassingen tijdens de weergave, de effecten van cameratrilling, waardoor scherpe en heldere films worden verkregen. De camera is ontworpen voor diverse uitdagende omstandigheden die typerend zijn voor actiecamera's. Bovendien bent u verzekerd van een optimaal gebruiksgemak en maximale bewegingsvrijheid, waardoor de camera tijdens allerlei buitensporten en andere buitenactiviteiten kan worden gebruikt.

Nikon toont demonstratiemodellen van de KeyMission 360 in de Nikon-stand op de International CES 2016, een van de grootste beurzen voor consumentenelektronica ter wereld, die wordt gehouden van 6 januari (woensdag) tot en met 9 januari (zaterdag) 2016 in Las Vegas, Nevada (V.S.).

De KeyMission 360, de eerste van Nikon’s nieuwe reeks actiecamera's, wordt dit voorjaar samen met diverse speciale accessoires uitgebracht.

Klik hier voor een overzicht van alle Nikon producten die zijn aangekondigd tijdens CES 2016.

Specificaties, ontwerp, productnaam en meegeleverde accessoires kunnen per land of regio verschillen. Specificaties en uitrusting kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.