Nikon kondigt twee nieuwe 18-55mm DX-zoomobjectieven aan

Handzame, veelzijdige objectieven voor alledaags gebruik

Nikon breidt het assortiment NIKKOR-objectieven uit met twee nieuwe DX-formaat zoomobjectieven waarmee u op elk moment prachtige foto's en films kunt maken. Dankzij de compacte constructie en een zoombereik dat loopt van groothoek tot standaard, zijn de AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR en de AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G uitstekende en handzame objectieven voor fotografen met een instapmodel D-SLR van Nikon.

Van stadsfoto's en landschappen tot portretten en familiegebeurtenissen: deze veelzijdige objectieven zijn uitermate geschikt om alledaagse momenten natuurgetrouw vast te leggen. Beide objectieven dekken een populair brandpuntsbereik van 18-55 mm en bieden een maximaal diafragma van f/3.5-5.6. Het zijn ook de eerste NIKKOR-objectieven die gebruikmaken van Nikon's nieuwe stappenmotor die snel scherpstelt en ideaal is voor het opnemen van films. De AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR beschikt over Nikon's vibratiereductietechnologie die garant staat voor heldere en scherpe beelden, met name bij weinig licht. Beide objectieven zijn voorzien van een inschuifbaar objectiefmechanisme waardoor ze zeer compact zijn. Deze 18-55mm objectieven presteren altijd uitstekend en bieden D-SLR-fotografen een goede balans tussen beeldkwaliteit, veelzijdigheid en betaalbaarheid.

“Het verheugt ons deze twee nieuwe aanvullingen op het Nikon-assortiment van 18-55mm objectieven te kunnen aankondigen. Beide objectieven zorgen ervoor dat nieuwe gebruikers van een Nikon D-SLR op een zo goed mogelijke manier kennismaken met de wereld van NIKKOR-optiek. We hebben het objectiefontwerp gestroomlijnd om het gewicht laag te houden en de handzaamheid te verbeteren, maar de grootste verandering is het gebruik van Nikon's stappenmotor: de autofocus is nu merkbaar sneller en stiller dan voorheen. Of u deze 18-55mm objectieven nu gebruikt om films op te nemen of foto's te maken, u krijgt altijd een uitstekende beeldkwaliteit, plus een uitzonderlijk gebruiksgemak en een hoge betrouwbaarheid.„ Matthieu van Vliet, Country manager Nikon Nederland

Nieuwe stappenmotor: vloeiende, snelle autofocus

Dankzij Nikon's stappenmotor stellen deze nieuwe objectieven stiller en sneller scherp dan ooit tevoren. Wanneer u inzoomt om een foto te maken, worden onderwerpen direct en met een grote precisie scherp in beeld gebracht. Wanneer u video-opnamen maakt, zorgt de motor ervoor dat u de scherpstelling vloeiend en vrijwel geluidloos van het ene naar het andere onderwerp kunt verplaatsen. Filmopnamen worden nooit verstoord door zachte, maar toch hoorbare geluiden wanneer het objectief scherpstelt.

Vereenvoudigde bediening, grote handzaamheid

Beide 18-55mm NIKKOR's bieden nieuwe gebruikers een intuïtievere manier om te fotograferen. Dankzij de compacte en lichte constructie zijn beide objectieven zeer handzaam. Dit zijn ook de eerste Nikon-objectieven waarbij gebruikers via het cameramenu kunnen schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling of VR kunnen in- en uitschakelen.* Omdat de objectiefcilinder zelf geen schakelaars bevat, loopt u niet het risico dat u per ongeluk instellingen wijzigt wanneer u een opname maakt. De AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR weegt slechts 205 gram en de AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G weegt slechts 195 gram. Beide objectieven worden ingeschoven wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor u ze heel gemakkelijk in uw tas kunt stoppen of op de camera kunt laten zitten wanneer u een weekendje weg gaat.

Beelden van Nikon-kwaliteit

Deze objectieven zijn speciaal ontworpen zodat ze optimaal gebruikmaken van het grote aantal pixels en de geavanceerde beeldsensor van een Nikon DX-formaat D-SLR. Twee asferische lenselementen in elk objectief beperken sferische aberratie en andere vormen van vertekening tot het minimum. Zo maakt u foto's en films met een hoge resolutie, levendige kleuren, een prachtig contrast en scherpe details.

Prijs

De adviesprijs van de AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR bedraagt €269,- en van de AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G €209,-. Beide objectieven zullen tevens in een kit worden aangeboden met de D3300, D5300 en de D5500. De twee nieuwe 18-55mm objectieven zijn beschikbaar vanaf 28 januari 2016.

Wil je weten welke producten er nog meer zijn aangekondigd tijdens de CES kijk dan op www.nikon.nl

Voetnoot

* Werkt alleen met compatibele camera's: D5500/D5300/D3300. Bij sommige compatibele camera's kan een firmware-update vereist zijn.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.