Sacha de Boer over het leven als fotograaf in derde episode iamsacha.nl

Filmen met een Nikon camera

Sacha de Boer, professioneel fotograaf en voormalig nieuwslezer van het NOS 8 uur journaal, vertelt in de vandaag gelanceerde derde en laatste episode van de reportage van haar Noordpoolexpeditie, hoe ze het leven als fotograaf ervaart. Samen met regisseur Lennart Verstegen, die haar op de voet volgde, laat Sacha in de ‘how it’s made’ film zien wat je nodig hebt om met een Nikon camera te kunnen filmen. De trilogie van de Noordpoolexpeditie is compleet te zien op iamsacha.nl, samen met handige tips&trics en behind-the-scenes extra’s.

In de derde episode op iamsacha.nl legt Sacha uit hoe het leven als fotograaf haar heeft verrijkt: “… je bent een one-man-band. Je hebt alles zelf in de hand en je moet het dan ook goed doen. Ik fotografeer meestal intuïtief, en soms zie je dan pas later wat de foto mooi maakt.”

Haar achtergrond als journalist heeft Sacha niet helemaal losgelaten, integendeel, ze weet haar expertise ook bij fotografie in te zetten: ”Ik heb een serie gemaakt bij een Inuitfamilie thuis, waar ik een tijdje verbleef zodat ze mij niet meer opmerkten. Daardoor kon ik ze vastleggen zoals ze zijn en leven.” Het geeft een unieke inkijk in het leven op de Noordpool. Het mooiste van fotografie vindt Sacha dan ook de ontmoetingen en het contact met mensen uit andere culturen.

De Noordpoolexpeditie van Sacha werd vastgelegd door WeFilm regisseur Lennart Verstegen. Lennart maakte daarbij gebruik van de Nikon D810: “Eigenlijk heb je alleen een Nikon spiegelreflex camera en een objectief nodig om te kunnen filmen. Wat vooral handig is aan de Nikon is de video out, die ongecomprimeerde beelden doorstuurt naar een extern scherm.”

Met de vandaag verschenen episode is de trilogie compleet en zijn alle video’s, foto’s, verhalen en extra’s van Sacha’s expeditie te zien op www.iamsacha.nl, waar je ook nog steeds kan meedoen aan de fotowedstrijd. De mooiste ijskoude foto wordt beloond met een Nikon D750 met NIKKOR 24-85mm objectief. Meedoen kan nog tot 17 januari.

Nikon staat de gehele maand december in het teken van Sacha’s expeditie naar de Noordpool.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.