Vergroot uw creatieve visie met het nieuwe lichtsterke AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED objectief

Nikon breidt zijn assortiment veelzijdige f/1.8-objectieven met vaste brandpuntsafstand uit met de splinternieuwe AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. Dit lichtsterke FX-formaat objectief is lichter en compacter dan zijn professionele broer en hiermee legt u eenvoudig dynamische, veelomvattende beelden vast.

“Groothoekobjectieven komen goed tot hun recht wanneer u het perspectief wilt overdrijven en 24mm was altijd een populaire brandpuntsafstand voor fotografen die op zoek zijn naar creatieve invalshoeken. De nieuwe 24mm vult perfect het gat tussen de onlangs gelanceerde 20mm- en 28mm-objectieven van Nikon en maakt Nikon’s f/1.8-assortiment nog completer. Dit is een fantastisch objectief om dynamische en veelomvattende beelden vast te leggen die de kijker het beeld inzuigen. Het objectief presteert uitstekend bij weinig licht en produceert een prachtige onscherpte voor sfeervolle opnamen. En als u een filmer bent die opnamen met een filmische sfeer wil maken, komt dit veelzijdige objectief ook goed van pas.„ Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland

Dynamische, veelomvattende beelden

Imposante architectuur. Indrukwekkende landschappen. Krachtige stadsgezichten. Ruimtelijke interieurs. Voor het vastleggen van dergelijke onderwerpen, moet het objectief een brede groothoek hebben en lichtsterk zijn. De nieuwe 24mm f/1.8G van Nikon past uitstekend bij D-SLR's met een hoge resolutie en produceert prachtige foto's en video. Het lichtsterke diafragma van f/1.8 produceert een kleine scherptediepte, een vloeiende bokeh, heldere beelden bij weinig licht en een helder zoekerbeeld. De kortste scherpstelafstand van slechts 0,23m biedt extra veelzijdigheid en creatieve vrijheid. Dankzij het compacte en lichte ontwerp is deze ultragroothoek een fantastische reisgenoot.

Yves Paternoster: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED + Nikon D750

Uitstekende prestaties van rand tot rand

De nieuwe NIKKOR 24mm produceert een prachtige helderheid en contrast over het hele beeld. De optische constructie omvat 12 elementen in negen groepen. Twee elementen van ED-glas (extra lage dispersie), twee asferische lenselementen en Nikon's Nano Crystal Coat staan garant voor scherpe, heldere beelden. Vertekening wordt goed gecorrigeerd, net als mogelijke oneffenheden die vaak optreden aan de randen van een groothoekobjectief, zoals lichtafname of verlies van scherpte.

Alex Soh: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED + Nikon D750

Ultragroothoek-FX. Klassieke DX.

Met een brandpuntsafstand die equivalent is met 36mm in DX-formaat is dit nieuwe objectief ook interessant voor DX-fotografen. DX-gebruikers kunnen nu profiteren van een hoogwaardig FX-objectief dat in de buurt komt van de klassieke brandpuntsafstand van 35mm bij gebruik op een DX-camera. De traditionele brandpuntsafstand van 35mm creëert aantrekkelijke, tijdloze beelden. Dit is een duidelijke favoriet van fotografen die beelden met een klassiek perspectief willen vastleggen. Naast het voordeel van de brandpuntsafstand past dit nieuwe FX-objectief dankzij de robuuste, maar lichte constructie ook uitstekend op een DX-camerabody.

De AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED wordt geleverd met een zonnekap met bajonetvatting en een zachte objectieftas.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoopstart van de nieuwe AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED is gepland op 17 september aanstaande. De verkoopadviesprijs bedraagt €849,-.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.