Nikon verandert het supertelelandschap met de nieuwe AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR

Nikon introduceert een gloednieuw supertelezoomobjectief met een ongekende veelzijdigheid. De AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zit boordevol met de nieuwste objectieftechnologieën en biedt een zeer groot bereik.

Ongeacht of u wilde dieren, vogels, vliegtuigen of snelle sporten fotografeert, dit krachtige nieuwe FX-formaat zoomobjectief presteert altijd uitstekend. Het bereik van 200-500mm biedt een uitzonderlijke reikwijdte, terwijl het constante diafragma van f/5.6 een consistente snelheid en vloeiende controle over de scherptediepte biedt over het gehele zoombereik. De prestaties zijn uitmuntend met een optische constructie bestaande uit 19 elementen in 12 groepen en dankzij drie elementen van ED-glas wordt chromatische aberratie tot een minimum beperkt. Als grootste zoomobjectief met een vast diafragma in het huidige NIKKOR-assortiment beschikt de NIKKOR 200-500mm ook over de nieuwste generatie van Nikon’s technologie voor vibratiereductie (VR). Dit indrukwekkende systeem maakt het mogelijk scherp te fotograferen met sluitertijden die tot 4,5 stops langer zijn en biedt de VR-stand SPORT voor het volgen van snelle acties. Daarnaast biedt Nikon's exclusieve Silent Wave Motor (SWM) een snelle AF-respons. Het elektromagnetische diafragma maakt een stabiele AE-controle mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen.

“Superteleobjectieven vereisen gewoonlijk een grote investering en veel enthousiaste fotografen worden daardoor gedwongen in te leveren op de kwaliteit. Als Nikon’s meest betaalbare superteleobjectief van meer dan 300mm is dit nieuwe 200-500mm-objectief een interessante optie voor fotografen die extra bereik willen om onderwerpen in de verte vast te leggen.„ Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland

Altijd uitstekende prestaties

De AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zet Nikon’s traditie van geavanceerde beeldtechnologie voort. Aangezien de bestaande VR-stand SPORT is geïntegreerd in het VR-systeem, is dit objectief ideaal voor het fotograferen van bewegende onderwerpen, zoals vliegende vogels of snelle sporten. SPORT VR blinkt uit in situaties waarin een fotograaf de camera moet pannen om onderwerpen te volgen. De stand biedt een stabiel zoekerbeeld en maakt een beeldsnelheid bij continu-opnamen mogelijk die vergelijkbaar is met wanneer VR is uitgeschakeld.

Craig Kolesky: AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR + Nikon D750

Groot bereik

Het vaste maximale diafragma van f/5.6 over het gehele zoombereik maakt ook het gebruik van AF mogelijk als een 1,4x-teleconverter op een f/8-compatibele camera wordt gebruikt.

De AF-S NIKKOR 200-­500mm f/5.6E ED VR is voorzien van een zoomvergrendeling die het objectief vastzet wanneer dit niet in gebruik is, en een afneembare statiefaansluiting. Een afneembare zonnekap en een zachte tas worden bij het objectief geleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoopstart van de nieuwe AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR is gepland op 17 september aanstaande. De verkoopadviesprijs bedraagt €1599,-.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.