I AM DIFFERENT platform voor nieuwe generatie fotografen breidt uit

Inspiratiebron voor fotografen om de veelzijdige wereld van fotografie te ontdekken

27 JULI 2015

Nikon breidt het I AM DIFFERENT platform uit met een aantal nieuwe, inspirerende fotografen. Dit platform is bedoeld om fotografen te inspireren om de wereld van de fotografie vanuit hun eigen perspectief te verkennen. Van Instagrammers tot professionele D-SLR-gebruikers, fotografen van alle niveaus worden gestimuleerd om zich door hun unieke werk van de massa te onderscheiden. Door het toevoegen van nieuwe fotografen is het platform uitgegroeid tot een bron van inspiratie van en voor fotografen.

Aan de hand van verschillende soorten fotografie wil Nikon fotografen op elk niveau inspireren en hen helpen om hun ambities waar te maken en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen zoveel plezier beleven aan het maken van foto's. Het maakt ons daarbij niet uit of ze dat met hun smartphone of met een camera doen. Zodra ze de volgende stap willen wagen op weg naar kwaliteitsfotografie, staan wij voor hen klaar,” aldus Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland.

De eerste fase van de I AM DIFFERENT campagne ging vorig jaar van start met de op Hawaï wonende fotograaf Clark Little. Zijn foto’s die midden in de woeste branding zijn genomen, zorgen voor sensatie over de hele wereld. Ook de veelbelovende fotograaf Andrius Alexsandravicius heeft al vele mensen geïnspireerd om aan de slag te gaan met het fotograferen door een glazen bol.

Nieuw op I AM DIFFERENT

De negen fotografen die nieuw zijn toegevoegd op het platform hebben zonder uitzondering hun eigen unieke en ‘different’ invalshoek.

  • Jeroen Hoppenbrouwers, macro-fotograaf die haarscherpe vergrotingen maakt.
  • Ivar en Alexis, zij werken aan een fotografieproject “Blossom” waarbij op diverse plaatsen gekleurde rookbommen worden afgestoken en waarna vervolgens de interactie met de omgeving wordt gefotografeerd.
  • Jim de Sitter, strobistfotograaf. Zijn laatste werk 'Dusty Dancing', is een bijzonder samenspel van dans, kraakhelder licht en rondvliegend meel.
  • Klaas Thys, brengt gewone mensen op een sterke manier in beeld, vaak in de vorm van een drieluik.
  • De Sizoo Brothers, Bob, Willem en Bastiaan, presenteren op Instagram vaak mistige landschappen en de zoektocht naar het perfecte moment: @Bob_Sizoo, @Willemsizoo, @Bastiaansizoo samen als @Sizoobrothers.
  • Michiel Buijse, nachtfotograaf die het licht in het donker ontdekt.
  • Jelle Schuurmans, lightpainter die door veel te experimenteren nu specialist is in lightpainting.
  • Kirsty Mitchel, maakt fabelachtige foto’s waarin mens en natuur samenkomen.
  • #2N4SV, oftewel Ivar Eden bedacht #2N4SV (2new4streetview): een creatieve combinatie van skaten en fotografie.
Citaten
"Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen zoveel plezier beleven aan het maken van foto's. Het maakt ons daarbij niet uit of ze dat met hun smartphone of met een camera doen. Zodra ze de volgende stap willen wagen op weg naar kwaliteitsfotografie, staan wij voor hen klaar" Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.