De nieuwe lichtsterke AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR

Een gloednieuw DX-formaat zoomobjectief met de laatste professionele technologieën aan boord 

Nikon kondigt vandaag een gloednieuw krachtig DX-formaat zoomobjectief aan. Het AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR-objectief is voorzien van de nieuwste technologie, heeft een ongelooflijk compacte constructie en is gemaakt voor fotografen die hoge verwachtingen hebben van hun apparatuur.

Dit is het eerste DX-objectief dat is voorzien van enkele van Nikon's meest recente professionele technologieën, zoals een elektromagnetisch diafragma en een beschermende fluorcoat op de voorste lens. En het is ook het eerste DX-objectief met Nikon's alom geprezen Nano Crystal Coat wat beeldschaduwen en lichtvlekken tegengaat.

Dit geavanceerde, compacte zoomobjectief is het perfecte objectief voor op reis, want het weegt slechts 480 gram. Het grote brandpuntsbereik van 16-80 mm is geschikt voor de meeste opnamesituaties, van uitgestrekte landschappen tot portretten van dichtbij. Het heldere diafragma van f/2.8-4 biedt een merkbaar voordeel bij weinig licht en Nikon's indrukwekkende vibratiereductie van vier stops houdt beelden zelfs bij lange sluitertijden scherp.

Matthieu van Vliet, Country manager Nikon Nederland zegt hierover: “Het nieuwe, indrukwekkende objectief van 16-80 mm combineert geavanceerde NIKKOR-technologie met compromisloze gebruiksmogelijkheden en beschikt over alle benodigde eigenschappen om zich op reis onmisbaar te maken. Wat de techniek betreft profiteert dit objectief van de nieuwste objectiefinnovaties en van allang beproefde klassieke technologieën zoals Nikon's wereldberoemde Nano Crystal Coat en een krachtig vibratiereductiesysteem. Wat betreft gebruiksmogelijkheden biedt dit objectief een veelzijdige dekking van groothoek tot tele en een groot diafragma van f/2.8-4, maar is de body toch uiterst compact. Deze sterke combinatie van voordelen levert een zoomobjectief op dat u overal mee naar toe kunt nemen, niet veel ruimte in uw bagage inneemt, maar bovenal fantastische beelden vastlegt.”

De allernieuwste technologie

Een groot aantal technologieën van professionele kwaliteit waarborgt dat dit topklasse DX-zoomobjectief indrukwekkende prestaties levert. Een elektromagnetisch diafragma biedt een nauwkeurigere belichting, met name wanneer u opnamen bij hoge beeldsnelheden maakt. Nikon's beschermende fluorcoat stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit en maakt het gemakkelijker om de lens schoon te maken met minder kans op krassen. Daarbij is dit het eerste DX-objectief met Nikon's beroemde Nano Crystal Coat antireflectiecoating.

Snelle zoom

Het nieuwe NIKKOR DX f/2.8-4-objectief van 16-80 mm is een interessante nieuwe optie voor avontuurlijke fotografen. De veelzijdige 5x zoom dekt het equivalent van 24-120 mm in full-frame-formaat, terwijl het grote maximale diafragma meer opnamemogelijkheden biedt. Of u nu opnamen maakt in de groothoekstand of de telestand van het zoombereik, u kunt fraaie onscherpe achtergronden, heldere opnamen bij weinig licht en een duidelijke scheiding van voor- en achtergrond creëren. Daarbij kunt u met de kortste scherpstelafstand uw onderwerp tot op slechts 0,35 m afstand fotograferen.

Of u nu landschappen, interieurs, spontane straatopnamen of portretten van dichtbij fotografeert, met dit lichtsterke zoomobjectief kunt u waar u ook op reis bent schitterende verhalen in hoge resolutie vastleggen.

Stabiel en stil

Het AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR-objectief is voorzien van de nieuwste generatie van Nikon’s indrukwekkende vibratiereductietechnologie. Hierdoor kunt u werken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn zonder dat de door cameratrilling veroorzaakte onscherpte de fotokwaliteit aantast. Het VR-systeem heeft een stille werking en biedt twee standen (Normal voor algemene fotografie uit de hand en Active om de mechanische trillingsfrequenties te corrigeren) plus automatische statiefdetectie. Terwijl VR het beeld stabiel houdt, zorgt de compacte Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, stille en nauwkeurige autofocus binnen het gehele zoombereik, wat in het bijzonder goed van pas komt wanneer u films maakt. Voor kritieke momenten tijdens het scherpstellen kunt u met de M/A-schakelaar voor de scherpstelstand naadloos overschakelen naar prioriteit voor handmatige scherpstelling.

Hoge optische prestaties

Het geavanceerde optische ontwerp van dit objectief bestaat uit 17 elementen in 13 groepen en is ervoor gemaakt om hedendaagse DX-formaat D-SLR's met een hoge resolutie maximaal te laten presteren. Naast de Nano Crystal Coat en het voorste glaselement voorzien van fluorcoat bevat het objectief drie asferische lenselementen en vier elementen van ED-glas (extra lage dispersie). Beeldschaduwen, lichtvlekken en aberraties worden bij beelden met een hoog contrast bij allerlei lichtomstandigheden en binnen het gehele zoombereik tot een minimum beperkt.

Perfect in balans - reis met eersteklas comfort 

Met een gewicht van slechts 480 gram biedt het NIKKOR DX f/2.8-4-objectief van 16-80 mm een uitstekende formaat-prestatieverhouding en is het perfect geschikt als objectief voor algemeen gebruik en de ideale keus voor avontuurlijke en reislustige fotografen. Het objectief past uitstekend op de camerabody en de cilinder heeft een rubberen ring die bescherming biedt tegen weersinvloeden. Dankzij de geavanceerde technologie en de compacte afmetingen voorziet dit objectief in de behoeften van kritische amateurfotografen en professionele fotografen die licht bepakt willen reizen met een DX-formaat camera.

Het objectief wordt geleverd met de HB-75 zonnekap.

Prijs en beschikbaarheid:

De AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR is beschikbaar vanaf 16 juli a.s. De verkoopadviesprijs bedraagt €1199,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.